Akár a távolság, akár egy házasság, akár a viszonzatlan szerelem az elénk gördülő akadály, mégse tudunk lemondani bizonyos emberekről. Ezek a románcok nagy valószínűséggel sosem teljesülnek be - de akkor miért gyötörjük magunkat mégis felesleges álmodozással? Cikkünkben utánajártunk, miért vonzódunk annyira az elérhetetlenhez! 

 

Vajon sikerül meghódítani? 

 

Az elérhetetlen emberek meghódítása kihívást jelent. És vannak, akik bármit megtennének azért, hogy átmenjenek a rostán! 

A rossz hír azonban az, hogy teljesen mindegy, hogy nézel ki, hogyan viselkedsz, mit tennél meg a másikért, az elérhetetlen emberek általában azok is maradnak. Ez persze aztán nyomot hagy az önbecsülésen. Gondolhatod azt, hogy talán nem festesz elég szexin, nem jó a humorod, vagy nem vagy elég értékes ahhoz, hogy felkeltsd a figyelmét. 

Általában az, hogy milyen vagy, mit sem számít. Ha például egy nős férfi került a látóteredbe, akkor az elutasítás oka nem a személyedben keresendő. Egyszerűen csak az a férfi nem akarja felrúgni a házasságát, teljesen mindegy, hogy miattad vagy más nő miatt. 

 

Az elképzelés szebb, mint a valóság

 

Mielőtt randiznánk valakivel, akaratlanul is eljátszunk a gondolattal, vajon milyen lehet Ő? Okos, humoros, érzékeny? Vajon mit szeret csinálni a szabadidejében? Biztosan hasonló hobbijai vannak, mint neked. Valószínűleg nagyon jól kijönnétek. Sőt, lehetséges az is, hogy ő az Igazi, akire mindig is vágytál!

Nagyjából hasonló gondolatmenet futhat le azok fejében, akik kétségbeesetten futnak olyan után, akit igazából nem is érdekelnek. Olyan pozitív tulajdonságokat társítanak hozzá, ami nagy valószínűséggel kicsit sem fedi a valóságot. Aztán ha kellően kiszínezték a képet, akkor foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá. 

Ha valaki őszintén érdeklődik irántunk, akaratlanul is felfedi a valódi énjét. Ez magába rejti annak a lehetőségét, hogy nem fogtok klappolni együtt. Ha viszont olyanra vágysz, aki sosem lehet a tiéd, ragaszkodhatsz az álomképhez. Bár egy bizonyos pontig ez megnyugtató, valójában nem több, mint önámítás. 

 

 

Nem kell belebonyolódni egy “igazi” kapcsolatba

 

Bár egy párkapcsolat rengeteg örömteli pillanatot tartogat, legalább ugyanannyi nehézséget is rejt magában. A problémákkal pedig nem könnyű megbirkózni. 

Nem véletlen, hogy vannak, akik inkább az elérhetetlenhez ragaszkodnak egy valódi kapcsolat helyett. Hiszen így biztosan nem kell csalódniuk, nem törik össze a szívüket, nem kell rettegniük a hibáktól, a rossz döntésektől…

Sajnos ez a struccpolitika nem vezet semmi jóra. Ha normális párkapcsolatra vágysz, elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb súrlódások, összezörrenések. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy kapcsolat nem működőképes! Nincs olyan, hogy tökéletes összhang. Mindig lesznek jobb és rosszabb időszakok. De ez csak azt jelenti, hogy az a szerelem őszinte, valódi.

 

 

Mit tehetsz, ha mindig az elérhetetlenre vágysz? 

 

Vannak, akik csak és kizárólag azok iránt képesek gyengéd érzelmeket táplálni, akik kellően megközelíthetetlennek tűnnek. Ha te is közéjük tartozol, talán érdemes átgondolni, mit tehetsz ez ellen. 

  • Gondold át, hogy miért kell az, akiről tudod, sosem lehet a tiéd! Talán a félelem vezérel? Vagy egy álomképet kergetsz? Esetleg saját magadnak szeretnél bizonyítani? Vagy más ok áll a háttérben? Ha felismered a probléma gyökerét, máris könnyebb lesz változtatni. 
  • Tudatosítsd magadban, hogy a kiszemelted is ugyanolyan ember, mint bárki más. Talán kívülről hibátlannak tűnik, de biztosan neki is vannak rossz tulajdonságai. Sőt, az is előfordulhat, hogy teljesen más arcát látod te, és mást azok, akik közelebb állnak hozzá. Talán nem is tetszene az az arca, ha látnád. 
  • Ha valaki visszautasított, ne próbáld csak azért is megszerezni! Bár vonzó lehet, hogy nehezen kapható, gyakran csak az időt és az energiát pazarlod, ha mégis megpróbálod meghódítani. Inkább nyisd ki a szemet, és találd meg azt, aki őszintén érdeklődik irántad! 

 

Ha tehát mindig olyanokba szeretsz bele, akik elérhetetlennek tűnnek, érdemes átgondolni, hogy miért is vágysz rájuk. Ugyanúgy megérdemled a szerelmet, mint bárki más, csak ne a zárt ajtók mögött keresd!