Akármennyire tetszik a másik, akármennyire vágysz egy párkapcsolatra, rengeteg szívfájdalmat és időt spórolhatsz meg akkor, ha tiltólistára teszel bizonyos embereket. De kik azok, akikkel nem érdemes belebonyolódni egy randiba? Segítünk! 

 

A barátod exével

 

Bárkivel megtörténhet, hogy egy közeli barátja exe egyszercsak felhívja magára a figyelmét. Ám mielőtt eljátszanál a gondolattal, hogy mi lenne, ha randiznátok, jobb, ha azonnal lehűtöd magad!

Lehetséges, hogy a barátod fülig szerelmes volt az exébe. Hiába teltek el hosszú hónapok, esetleg évek a szakítás óta, valószínűleg nem lesz túl boldog, ha kiderül, hogy kezdtek összemelegedni. Ha netalántán összejönnétek, akkor pedig a közös baráti események számtalan kínos pillanatot tartogatnának. Ez pedig senkinek se lenne jó. 

Ha ennek ellenére mégis randizni kezdesz az exével, akkor vedd számításba, hogy akár a barátságotok is megromolhat. Biztos, hogy ez megéri? 

Ha szeretnéd korrekten intézni a dolgot, érdemes kikérni a barátod véleményét. Végső soron ő az, aki tudja, hogy mennyire zavarná ez a szituáció. Ha egyértelműen jelzi, hogy számára ez túl sok lenne, akkor a te döntésed, hogy kit választasz: a barátodat, vagy egy esetleges szerelmet? 

 

 

Aki állandóan lemondja a megbeszélt találkozót

 

Hónapok óta dumálgattok egy szimpatikus idegennel, és már számtalan találkozót megbeszéltetek, de egyszerűen sosem sikerül összehozni, mert az utolsó pillanatban mindig lemondja? Ebben az esetben kerüld el vele a randizást!

Ha valaki őszintén érdeklődik irántad, akkor minden követ megmozgat majd azért, hogy találkozzatok. Ha mindig valamilyen kifogással rukkol elő, az nem csak arról árulkodik, hogy nem megbízható, hanem arról is, hogy sajnos nem érdekled őt eléggé. Ha valamilyen véletlen folytán egyszer csak mégis összejönne egy randi, vajon mennyire lenne jó ötlet komolyan venni? Segítünk: semennyire. 

 

Aki igazából nem is szimpatikus

 

Hosszú idők óta szingli vagy, de a szíved mélyén már régóta vágysz egy komoly kapcsolatra? Ne mondj igent egy randimeghívásra csak azért, mert magányosnak érzed magad! 

Ha már a kezdetek kezdetén tudod, hogy nem vonz a másik, nem tudsz vele egy jót beszélgetni, de még a humorotok sem passzol, felesleges erőltetni a találkozókat. Kicsi a valószínűsége annak, hogy életed szerelmével van dolgod. Egy ilyen találkozó nem csak időpazarlás lenne, de a másikkal szemben sem tisztességes, hiszen lehetséges, hogy ő többet remél ettől az egésztől. Inkább várj addig, amíg valaki olyat sodor utadba az élet, aki valóban megdobogtatja a szíved! 

 

A főnököddel

 

Sokan tartják úgy, hogy házinyúlra nem éri meg lőni, azaz a munkahelyen jobb elkerülni a heves érzelmeket. Vannak, akik megszegik a szabályt, és mégis komoly kapcsolatba bonyolódnak egy-egy kollégájukkal. Előfordulhat, hogy ebből aztán életre szóló szerelem lesz, így nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a munkahelyen tilos ismerkedni.

Ugyanakkor egy főnök már más tészta. Ha kiderül a viszony, akkor az pletykahadjáratot indíthat el, amelyből nem jöttök ki jól. Ha pedig esetleg rosszul végződne a románc, garantáltak a kellemetlen percek a megbeszélések során. 

 

 

Akármennyire is vonz a másik, a felsorolt helyzetekben jobb takaréklángra állítani az érzelmeket. Ellenkező esetben nem csak a szíved törhet össze, de rendkívül kínos helyzetek alakulhatnak ki. Ezt pedig jobb elkerülni!