Egy váratlan szakítás vagy válás hatalmas fordulatot hozhat az életünkbe. Sokan elbizonytalanodnak ilyenkor, hogy vajon találnak új párt. A jó hír, hogy 40 felett is van esély a boldogságra! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az újrakezdéshez. 

 

Ha nem úgy alakul az élet…

 

A legtöbben a huszas-harmincas évek során megállapodnak, házasságot kötnek, vagy legalábbis hosszú távú párkapcsolatban élnek. Innentől az élet kiszámíthatónak, egyszerűbbnek tűnik. Búcsút inthetünk a céltalan ismerkedésnek, a kínos randiknak, a viszonzatlan szerelemeknek. Megtaláltuk azt, akire vágytunk, innentől végre életünk más területeire fókuszálhatunk. 

Sajnos hiába gondoljuk azt, hogy lehorgonyoztunk az Igazi mellett, az évek során számtalan olyan esemény történhet, ami miatt végül elmúlik a szerelem. Ez azt jelenti, hogy egy szakítás vagy válás után ismét egyedül találjuk magunkat- pedig már azt hittük, ezeket a rossz érzéseket magunk mögött hagyhatjuk…

Sokan ilyenkor teljesen latergiába esnek. Úgy érzik, az idő elrepült felettük, a külsőjük megváltozott, már kevésbé érzik magukat vonzónak, mint egykor. A párkeresés kilátástalannak tűnik, hiszen fogalmuk sincs, hogyan kellene ismét belevágni. Félnek az esetleges csalódástól is. De az életük végéig tartó magánytól még jobban…

 

Lehetséges újrakezdeni?

 

A válasz: abszolút igen! 

Nincs olyan, hogy egy bizonyos kor felett megáll az élet. A szerelemben épp az a jó, hogy kortalan. Teljesen mindegy, hogy 12 vagy 65 éves korunkban bukkanunk rá, csak a boldogság számít, semmi más. 

Természetesen senki sem mondta, hogy könnyű lesz. Ebben az időszakban már megvannak a jól bevált helyeink, ahol gyakran megfordulunk: a munkahely, az otthonunk, esetleg az edzőterem, egy-két kedvelt étterem…Ha mindig ugyanoda járunk, akkor nehézséget okozhat az új emberekkel való ismerkedés. Épp ezért szoktak a legtöbben a társkereső alkalmazások felé fordulni, de azért születnek ebből jócskán bizarr sztorik…

Ezen felül ekkor már kevésbé szeretünk kompromisszumokat kötni. Egy párkapcsolat viszont nem működhet ezek nélkül. 

Harmadrészt, ha a korábbi párkapcsolatunkból született gyermekünk is, az még tovább bonyolíthatja a helyzetet. Vannak, akik egy gyermek után már nem szeretnének újat egy másik szülőtől, míg másoknál ez pont fordítva van. Ha az új párunkkal nem ugyanazok az elképzeléseink, máris vége szakadhat a kapcsolatnak. 

Nem szabad, hogy ezek elbizonytalanítsanak, hiszen bár nehezebbé teszik a társkeresést, nem lehetetlenítik el teljesen! Ha kellően rugalmasan és nyitottan állsz a randizáshoz, előbb-utóbb rátalálhatsz arra, aki iránt ismét gyengéd érzelmeket tudsz táplálni. 

 

 

Hasznos tippek randizáshoz

 

Ha szeretnél ismét ismerkedni, akkor fogadd meg az alábbi tippjeinket: 

  • Csak akkor vágj bele a randizásba, ha már lezártad az előző kapcsolatodat! Ellenkező esetben nem csak saját magadat hozod nehéz helyzetbe, de másokat is megbánthatsz. Ha ez évekig tart, akkor évekig, akkor se siettess semmit! 
  • Ne bántsd magad a megváltozott külsőd miatt! Természetes, hogy idővel megváltozik az alkatunk, megjelennek az első szarkalábak a szemünk körül, és kevésbé feszes a bőrünk. Ettől még ugyanannyi esélyed van a boldogságra, mint bárki másnak!
  • Ne légy türelmetlen! Sokan azt gondolják, a válás után az első randevún már meg is találhatják új partnerüket. Bár megtörténhet ez is, valljuk be, nem túl gyakori. Mire ismét új párra lelsz, valószínűleg rengeteg randi lesz a hátad mögött. 
  • Ne szégyelld magad amiatt, hogy újra ismerkedsz! Vannak, akik annyira cikinek találják ezt családjuk, barátaik előtt, hogy inkább mindent titokban tartanak. De miért is lenne kínos, hogy szeretnél párt találni? Ez teljesen normális! 

 

 

Ha tehát 40 felett azon kaptad magad, hogy egyedül maradtál, ne aggódj: az élet nem áll meg! Továbbra is van esélyed az Igaz szerelemre!